KANBAN-systemen en KANBAN-principe

De uiterst flexibele Kanban-systemen die wij onder het servicemerk CPS®KANBAN aanbieden, dragen bij aan de effectiviteit en de transparantie van uw magazijn en productie. Deze Kanban-systemen worden voornamelijk door grote industriële klanten ingezet bij de fabricage van hun installaties en producten.

Afgestemd op het betreffende artikel en de specifieke werksituatie en vereisten wordt de meest geschikte oplossing voor automatisch aanvullen geïmplementeerd. Maximale beschikbaarheid van het juiste artikel in de juiste hoeveelheid, op de juiste tijd en plaats in de productievestiging, komt altijd op de eerste plaats:

Kanban systemen

Het principe van het Kanban-systeem, afkomstig uit Japan, is simpel: het is een roulerend systeem met twee bakken dat, anders dan traditionele leveringsmethodologieën, C-parts "just-in-time", ofwel precies op het juiste moment, direct op het gebruikspunt aflevert. Het systeem demonstreert grote aanpassingsmogelijkheden als de vereisten veranderen, maximale levering en leveringszekerheid bij lagere voorraadniveaus en minimale kapitaalverplichtingen.

In Kanban-systemen wordt de materiaalstroom beheerd met twee bakken, elk voorzien van een Kanban-label met streepjescode, RFID-tag of iBin®-module.

Dit element geeft klant, opslaglocatie, artikel, bak, batch en hoeveelheid gedetailleerd aan. Elke verplaatsing van de bak wordt vastgelegd en gedocumenteerd, zodat we u op elk gewenste moment informatie over de status van uw Kanban-systeem kunnen bieden. De basis hiervoor wordt gevormd door Kanban-beheersoftware die we in eigen huis hebben ontwikkeld en ons Kanban logistieke centrum, met daarnaast de labels met streepjescode, RFID-tags of iBin®-modules.

Met de gegevens worden alle C-parts dicht bij het gebruikspunt beheerd, om voorraadniveaus en magazijntechnologie regelmatig te optimaliseren en statistische gegevens bij te werken. Als klant kunt u alle gegevens ook via het CPS®ONLINE-informatieplatform opvragen.

Een verscheidenheid aan speciale onderdelen, op tekening ontworpen onderdelen en specifieke artikelgroepen kunnen effectief tegelijkertijd worden afgehandeld. Onze medewerkers plannen uw specifieke en in kosten optimale oplossing in overleg met alle afdelingen. We implementeren het systeem in samenwerking met uw bedrijf en bieden verdere ondersteuning voor productstandaardisering van uw C-parts.

Kanbansystemen en principe